xocolata

Imatge d’arxiu. Foto: Pexels

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat aquest dimecres de la presència de fruits secs en xocolates negres procedents d’Espanya.

Les autoritats sanitàries d’Aragó han difós l’avís relatiu a la presència de proteïnes d’ametlles no incloses en l’etiquetatge de la xocolata negre sense sucres afegits de diverses marques comercials en les seves versions de 125 i 300 grams.

Productes distribuïts a Catalunya

Els productes s’han distribuït en comerços minoristes de diferents comunitats autònomes com Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Catalunya o Navarra, entre altres. La informació s’ha traslladat a les autoritats competents de cada comunitat a través del Sistema de Coordinació d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI).

L’objectiu és que es pugui verificar la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització. Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques als fruits secs, que s’abstinguin de consumir el producte si el tenen a casa. L’AESAN també sosté que el seu consum no comporta cap risc per la resta de la població.