Musclos marinera

Foto: iStock

Els musclos són mol·luscos complets, nutritius i, a més, tenen l’avantatge de ser bastant assequibles, en comparació amb una altra mena de marisc. Simplement cuits i amb una mica de llimona estan boníssims, però són molt versàtils en la cuina: els podem servir en gavardina, en escabetx o com a complement en amanides o còctels de marisc. Avui els presentem en salsa marinera, una recepta molt fàcil de fer i per llepar-se els dits.

Ingredients (4 persones)

– 1 kg de musclos grans
– 3 grans d’all
– 1 ceba gran
– Julivert picat
– 1 fulla de llorer
– 1/2 gotet de vi blanc
– Unes 3 cullerades soperes de tomàquet fregit
– 1 cullerada sopera de farina (encara que dependrà del gruix que vulguem per a la salsa)
– Oli d’oliva
– 1 culleradeta de pebre roig

Preparació

  1. El primer que hem de fer és netejar bé els musclos i posar-los a bullir en una olla amb una mica d’aigua amb llorer perquè comencin a obrir-se.
  2. Paral·lelament, en una olla amb una miqueta d’oli, posem a daurar la ceba tallada a daus i l’all en làmines.
  3. Quan aquests estiguin daurats, afegirem la farina i remourem bé.
  4. A continuació, abocarem la resta d’ingredients (el vi, la salsa de tomàquet, el julivert i el pebre roig) i ofegarem uns minuts.
  5. Un cop oberts els musclos, els reservem, colem el brou i l’afegim a l’olla, deixant que continuï coent fins que s’evapori una mica l’aigua i el vi.
  6. Finalment, afegim els musclos, barregem tot bé i escalfem tot durant uns 2 o 3 minuts perquè els musclos agafin tot el seu sabor i aroma.

Eva Remolina, AMIC

WhatsAppEmailXFacebookTelegram