Jugadores UE Sant Andreu

Un grup de jugadores de la base de la UE Sant Andreu. Foto: Sònia Martín

“Convidem les nenes i adolescents que sentin passió o interès pel futbol a venir a provar si els hi agrada. Elles decidiran si es queden o no. T’asseguro que ho faran”, pronostica Carlos Oré, coordinador general del futbol femení de la UE Sant Andreu.

Però… Per què ho té tan clar? Carlos Oré és un malalt del futbol que, des d’una mirada àmplia, creu en els petits detalls. Va aterrar al club al març amb la missió de treballar en la formació del futbol formatiu femení.

En aquell moment la UE Sant Andreu no tenia cap equip base de jugadores. “Volíem arribar a uns 10 o 12 equips i gairebé ho hem aconseguit. Entre el maig i el juny van jugar amistosos i en van guanyar el 80%. Com et quedes si et dic que el 90% de les jugadores no havien jugat a futbol abans?”, afirma Oré. Sembla un miracle, però al darrere d’un èxit així sol haver-hi una feina gairebé infinita.

“L’esforç és i ha estat extraordinari. El cos tècnic és excel·lent, tenim nutricionista esportiva, fisioterapeutes… Treballem la coordinació psicomotriu, i, amb el suport de dues psicòlogues esportives, tractem que la pressió de la competició no els afecti i juguin com al pati de l’escola. Volem que siguin i se sentin les protagonistes”, desenvolupa Oré.

Preguntat sobre com va afrontar un repte tan ambiciós, el coordinador del futbol femení del Sant Andreu respon amb claredat: “Amb il·lusió i els peus a terra. Ens ha ajudat molt que la UE Sant Andreu sigui un club tan històric i arrelat al barri. Aquesta identificació i els resultats dels amistosos han estat vitals”. Fa una pausa i segueix: “Si us plau, posa també que res hauria estat possible sense l’aposta forta i decidida de la UE Sant Andreu, sobretot de l’Eduard Lomas i del president, Manuel Camino. El club ens ha donat suport, llibertat i recursos per a desenvolupar el projecte i comptar amb el Narcís Sala”.

El que dirà ara Carlos Oré segur que sorprendrà molta gent. “Qualsevol nen i nena té qualitats per a l’esport. La diferència és que n’hi ha que les desenvolupen abans. A la UE Sant Andreu els ajudem a fer que les descobreixin”, explica.

Un camí idèntic

Carlos Oré coordina el futbol femení de la UE Sant Andreu, on cada grup té la mateixa importància. El camí i la metodologia dels tres equips amateurs (futbol 11 A, i futbol 7 A i B) són idèntics als de la base, més enllà dels límits i condicionants de cada edat.

“T’enviaré una foto d’una celebració d’un gol. A les nenes del barri els encantarà veure com les de la seva edat gaudeixen així del futbol. I potser voldran fitxar per la UE Sant Andreu”, pronostica.
Sembla que Carlos Oré l’ha tornat a encertar.