Sílvia Oller

Sílvia Oller abans d’un entrenament de l’AE Les Corts-UBAE. Foto: Nil Marco

“Ser mamut és defensar que els valors estan per sobre dels resultats i pensar en els altres i en el seu creixement esportiu i personal. En el seu creixement global”, reflexiona Sílvia Oller (Barcelona, 1994), capitana del primer equip de futbol sala de l’AE Les Corts-UBAE. El mamut és el símbol de l’entitat.

Oller, que és mamut des dels cinc anys, va començar a jugar a futbol sala a tercer de primària. Li va agradar, però potser no prou. Com que tothom li insistia que jugués a bàsquet per aprofitar la seva alçada, a infantil va fitxar pel Club Bàsquet Femení Sarrià, amb qui es va proclamar campiona d’Espanya. “Però no sentia tanta passió amb la pilota a les mans com als peus i vaig tornar al futbol sala”, recorda.

Amb el primer equip de l’AE Les Corts-UBAE acumula tres ascensos (un a Divisió d’Honor Catalana i dos a Segona Divisió estatal). L’última temporada, amb un grup ple de debutants a la categoria, van ser quartes a la fase regular guanyant el Castelldefels l’última jornada. Una proesa que les va portar a jugar les semifinals del playoff contra el millor equip, un Joventut d’Elx FS que va acabar ascendint. “Hi ha poca gent que pugui dir que ha lluitat per pujar a la màxima categoria del futbol sala”, adverteix, orgullosa.

Dos moviments

Oller intenta ser una capitana amb una mirada àmplia que fa bromes que fomentin la cohesió del grup i que és seriosa quan toca: “A la pista m’agrada parlar, manar i dirigir l’equip, sempre en positiu. Les companyes són molt més joves que jo i necessito ser un exemple per a elles”. Dirigit per Borja Carasusán, el grup presenta només dos moviments: l’adeu de Sandra del Olmo i l’ascens al primer equip de Marta Guerra, que “és una gran i enèrgica jugadora a qui ja havia entrenat. Té un bon 1×1, és ràpida i, malgrat que està una mica nerviosa per ser la nova, serà una peça important”, afegeix la capitana.

“L’equip el veig bé. Si mantenim el nivell de treball, ritme i intensitat, crec que serà un bon any. Som ambicioses i lluitarem per la millor posició possible, però el repte innegociable és construir un bon grup humà que sàpiga gestionar els bons i els mals moments”, remata Oller, ansiosa pel debut a casa contra l’AE Penya Esplugues del pròxim dia 25 de setembre.