Raimon Carrasco

Raimon Carrasco, base del CB Cornellà. Foto: Isaac Mayo

“A la pista lluites per controlar les teves emocions. El bàsquet és un joc de decisions i d’errors. Com més convisquis amb l’error, molt millor per l’equip i per tu”, reflexiona Raimon Carrasco (Barcelona, 1999), base del CB Cornellà. “Alfred Julbe sempre feia servir la paraula reset, reiniciar, i intento tenir sempre molt present el seu consell, encara que a vegades no sigui gens senzill”, completa.

A Carrasco li sol costar digerir o desconnectar després d’un partit, sobretot si s’ha jugat a la tarda. Pensa i rememora moltes jugades i centenars d’aspectes, especialment si han perdut. “Són detalls bons i dolents, i aquest repàs fa que em costi molt dormir”, reconeix.

Probablement, ha somiat molt amb les primeres experiències a l’esport de la seva vida, a l’Escola de Bàsquet Nacho Solozabal, a l’IPSI i al mini A del CB Cornellà, el seu primer club. El grup era “increïble i molt competitiu” i l’entrenador, Jonathan Vicente, sabia gestionar molt bé l’equip i era “un líder que ens transmetia molta confiança”. Ara també està encantat amb Mateo Rubio, a qui va conèixer al Barça B: “Té les idees clares i marca molt com vol les coses. És el perfil de tècnic ideal per a un grup tan jove com el nostre, que podria caure una mica en el descontrol. Sabem que podem confiar i comptar amb ell per al que sigui”.

Les persones

Des del primer moment es nota que Carrasco és molt madur. Sempre li han dit que sembla més gran. “Suposo que això t’ho dona el bàsquet, que t’exigeix sacrificis als quals la gent de la teva edat no està acostumat”, exposa. Pels partits i entrenaments ha passat menys temps amb les amistats que no són de l’esport, i les competicions l’han fet conèixer i estimar gent d’arreu d’Europa. “Més enllà del que guanyis o perdis, el que més t’omple són les persones”, defensa Carrasco.

Fins a l’última jornada, disputada el cap de setmana del 22 al 23 de gener, el CB Cornellà i el Baloncesto CP La Roda eren els únics equips del grup Est de Lliga Plata que no havien hagut d’ajornar cap partit per covid. Es va suspendre la cita que els enfrontava i el conjunt de Mateo Rubio no jugarà fins al pròxim 5 de febrer, quan visitarà el Club Bàsquet Sant Antoni. “És un equip notable que gira entorn de Jordi Griau o Tautvydas Slezas, i amb bons jugadors com Lucas Antúnez o Pau Carreño. Té equilibri entre veterania i joventut”, els descriu el barceloní. Somriu quan parla de Carlos Litus Flores, l’entrenador rival. “Vam coincidir en el Barça i tenim una molt bona relació. És un tècnic jove i experimentat que en sap molt”, descriu.

“Haver tornat al CB Cornellà és especial. Recordo els entrenaments amb el mini a Can Carbonell i alguns al Parc Esportiu Llobregat, on ens exercitem ara. He crescut molt i continuo fent-ho”, reconeix Carrasco, que té com a lema “si no ho intentes, mai deixarà de ser impossible”.