Pau Garcia Mundial

Garcia durant el Mundial d’Asunción. Foto: Raniero Corbelletti/World Skate

Hi ha persones que sembla que tinguin una bola del futur o, com a mínim, que veuen qualitats aparentment invisibles. Òscar Molins va intuir un potencial infinit en aquell nen de 7 anys a qui va conèixer al Club Patí Parets i que ara és una icona mundial.

“Ho vas apostar tot sense saber on arribaríem. Sempre has cregut en mi. Moltes vegades molt més que jo. M’has portat fins a dalt de tot i t’estaré eternament agraït”, li dedicava el patinador Pau Garcia (Parets del Vallès, 2001) al seu entrenador a Instagram després de proclamar-se, per primer cop, campió del món en la modalitat de lliure a Asunción (Paraguai). “Gràcies per tota la feina d’aquesta temporada. Vas arribar quan estava perdut”, li reconeixia Garcia a Manel Villarroya, que des de fa uns mesos forma part del seu equip tècnic.

El patinador paretà guanya el campionat del món sènior després de regnar a Europa

Ningú diria que aquest és el primer any com a sènior del patinador del Club Artistic Skating Cunit. En cinc mesos ha guanyat els campionats de Tarragona, Catalunya i Espanya, l’Europeu i el Mundial. Sempre ha millorat els seus propis rècords del món. Garcia ha convertit en rutina el fet de ser número u en cada competició. Luca Lucaroni, el gran dominador els últims anys, ja l’admira.