Penya Esplugues

L’eufòria després d’haver assolit l’objectiu. Foto: AEPE

La Primera Divisió femenina de futbol sala seguirà tenint un representant de l’àrea metropolitana la temporada que ve; es tracta de la Penya Esplugues, que dissabte passat va segellar la permanència després de derrotar el Colmenarejo (3-2) en un partit vibrant disputat a Elx.

De fet, les espluguines van haver de remuntar un gol inicial del conjunt madrileny, obra de Marta Nuño, superat l’equador del primer temps. La insistència de l’equip d’Ivan Jiménez tindria la seva recompensa poc abans del descans, amb una diana de Clara Rivera, que va recollir el refús d’un xut que havia picat contra el pal.

L’AEPE seria el gran protagonista dels primers minuts de la represa. Aprofitant l’impuls anímic de l’empat, les blanc-i-vermelles van seguir buscant insistentment la porteria contrària, i quan només s’havien jugat tres minuts, una centrada d’Aina Torrens va ser desviada al fons de la xarxa per una defensa del Colme. Gairebé 10 minuts després, i aprofitant la superioritat numèrica per l’expulsió d’una jugadora madrilenya, Berta Velasco va anotar el tercer, un gol que donava oxigen i marge de maniobra a la Penya Esplugues.

Aleshores tocaria patir en la recta final, perquè havent comès les cinc faltes i amb el seu rival jugant de cinc i arriscant, l’AEPE encaixaria el segon encara amb dos minuts i mig per jugar-se. El partit es tornaria una mica boig en el tram final però les de Jiménez, ben plantades, van resistir per mantenir-se a la màxima categoria.