Cursa Correm Junts

Una imatge d’una edició de la prova solidària. Foto: Milla Correm Junts

1609 metres, una milla, són suficients perquè una persona perdi pel camí certs tòpics i pors, i canviï la seva mirada per sempre. “La gràcia de la milla Correm Junts és que pots participar sol o inscriure’t com a corredor solidari”, afirma Toni Gil, portaveu de l’organització d’una cursa solidària que el pròxim 24 d’octubre, a la plaça de Sarrià, arriba a la seva novena edició. Gil és també educador de la Fundació Aspasim, l’entitat a la qual van destinats els beneficis de la prova.

A qui triï ser corredor solidari li designaran una persona amb discapacitat intel·lectual greu perquè l’acompanyi, corri o camini amb ella. Però què és acompanyar?

“L’he d’ajudar? La toco o no? Com em comporto?”. Aquestes són algunes de les preguntes més habituals diu Gil. “Hi ha un professional o exprofessional de la Fundació Aspasim que presenta a les dues parts. Informen el corredor solidari si la persona corre o camina, quin problema té… Així anirà amb més tranquil·litat”, explica el portaveu de la cursa.

“Es tracta d’acompanyar i ajudar si cal, però hem d’intentar que siguin els més autosuficients possible. No cal que els agafis pels braços, per exemple”, continua.

”Inclusiva i competitiva”

La cursa és, segons l’organització, “inclusiva i competitiva”, i per evitar aglomeracions i riscos innecessaris les sortides es faran per grups d’edats, sexe i categories, cada 10 o 15 minuts, des de les 10 del matí fins a les 12 del migdia. El circuit, totalment urbà, és d’anada i tornada entre la plaça de Sarrià i la plaça de Pedralbes.

La inscripció de la milla Correm Junts es tancarà, en principi, el dia 13 d’octubre. Costa 10 euros per a participants de fins a 18 anys i 15 euros per als majors d’edat. Les persones amb discapacitat tenen dorsal gratuït i tothom pot fer una donació per a les iniciatives d’acompanyament de la Fundació Aspasim. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per a les persones amb discapacitat intel·lectual greu des de 1938. Potencien el seu benestar i inclusió a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram