Andrea Lorca

Andrea Lorca durant un partit amb el CN Sant Andreu. Foto: Elisabeth Linde

“Em va costar molt, potser dos mesos, prendre la decisió de marxar del CN Sant Feliu, el club on m’he criat, i fitxar pel CN Sant Andreu. La meva vida ara és molt diferent”, reconeix la portera Andrea Lorca (Sant Feliu de Llobregat, 2004).

Lorca ha canviat d’institut per poder arribar als dobles entrenaments diaris amb el seu nou club, que té objectius més ambiciosos. “Sempre he volgut millorar com a persona i esportista, i notava que necessitava un altre repte. És increïble que un equip com el CN Sant Andreu hagi confiat en mi”, enraona.

La portera santfeliuenca estudia segon de Batxillerat i vol fer Enginyeria Industrial. Té molta imaginació i li encanta crear històries. “De petita la majoria que escrivia eren contes d’amor o inspiradors, com els d’una noia que lluitava pels seus somnis”, recorda Lorca.

“És un regal tenir una companya portera tan generosa com la Martina Terré”, diu Lorca

“Per molt que t’esforcis, els somnis no depenen només de tu”, defensa. Per això se li posa la pell de gallina recordant el seu debut a Divisió d’Honor amb el CN Sant Feliu, l’entitat on es va formar. De sobte, Manolo Suárez, l’entrenador li va dir: “Andrea, a l’aigua!”. “La il·lusió va vèncer la por i m’hi vaig deixar l’ànima. Sempre li estaré molt agraïda al Manolo i al club per la confiança i per fer possible el meu somni”, afegeix.

El rival aquell dia va ser el CN Mataró, just el mateix de la seva primera convocatòria a la Lliga amb el CN Sant Andreu. Es va estrenar sota els pals, però, el passat 30 d’octubre en el triomf per 16-3 contra el CD Natación Boadilla. “L’entrenador, Javi Aznar, m’exigeix molt i m’està ajudant a créixer moltíssim”, descriu Lorca, a qui al principi li va costar adaptar-se al grup i al club.

“Per com estem treballant i creixent com a equip, estic segura que millorarem a la segona volta i crec que podem estar, com a mínim, al mateix nivell que el CN Terrassa i el CE Mediterrani”, assegura. El CN Sant Andreu és cinquè amb vuit victòries, les mateixes que el Medi, quart. El CN Mataró i el CN Sabadell tenen un potencial diferent: juguen una altra Lliga. Després de la clara victòria 19-8 contra el CN Sant Feliu, un partit “molt especial i emotiu” per a Lorca, el conjunt de Javi Aznar visitarà el CN Rubí el pròxim dissabte 15 de gener.

La porteria

Quan va començar a jugar a waterpolo la porteria li semblava “immensa” i ara, a mesura que té més confiança i experiència, la veu “cada cop més petita”. “És un regal tenir una companya portera tan generosa i amb tanta experiència com la Martina Terré. Em dona consells sobre col·locació i aturades. Soc jove i he d’aprendre molt d’ella”, tanca, agraïda, Lorca.