Anna Muniesa

Anna Muniesa, abans d’un entrenament. Foto: Lydia Abellán

Molta gent li repetia a Anna Muniesa (Barcelona, 2000) que tornar a jugar a Segona Divisió era un “pas enrere” en la seva carrera. “Quan em vaig aïllar dels comentaris externs, vaig veure que el projecte em motivava. Hi creia. I vaig acceptar l’oferta”, confessa la nova portera del CFS Eixample.

Estava molt a gust a l’AE Penya Esplugues, en un grup “molt humà i sa” i a la màxima categoria, Primera Divisió. Així que quan va quedar amb Cinto Garcia, que l’havia entrenat fa anys, i Tati Torres, a qui admirava sense conèixer-la personalment, no s’havia plantejat canviar d’aires. La trobada li va fer rumiar-ho. “Vaig veure que la meva peça encaixava en una plantilla que aspirava a pujar a l’elit i en un CFS Eixample en què havia jugat i em generava confiança”, recorda la portera barcelonina.

Muniesa va transformar el neguit inicial a competir en una categoria inferior en un repte motivador: ser partícip de l’ascens d’un altre equip català a la Primera Divisió. Divertida, ambiciosa i enèrgica, la portera s’ha adaptat bé a un grup força renovat. “Tati Torres transmet seguretat i confiança en el seu treball i filosofia, i ens entén perquè ella també va ser jugadora”, diu en el que acaba sent un retrat a la seva entrenadora.

Una reunió decisiva

Són un equip “en construcció” que “ha d’aprendre” a ser “més fort mentalment” quan se li compliquen els partits. El primer gran pas el van fer després de la inesperada derrota contra l’AECS l’Hospitalet. “Vam cometre l’error de pensar que seria un partit senzill i ho vam pagar car”, reconeix. “Ens vam reunir i vam fer pinya. Des de llavors som més fortes i estem més unides. Necessitem, però, més minuts juntes per continuar creixent en una lliga molt igualada i plena de sorpreses”, adverteix Muniesa.

Els seus punts forts com a portera, explica, són la comunicació, la seguretat i l’u contra u, i les debilitats que més està treballant, el servei i el joc de peus.

Després d’un partit “molt emocionant” contra l’AE Les Corts-UBAE (victòria per 3-2), el conjunt de Tati Torres s’enfrontarà el pròxim diumenge contra el CE Futsal Grup Mataró al Pavelló Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor. “És un grup continuista amb reforços molt interessants. Hi destacaria Carlota Ferrer, exjugadora de l’Eixample, molt forta i desequilibrant, i Anna Munné, també excel·lent en l’u contra u”, descriu. “Ens poden fer molt de mal amb les seves individualitats, però quan estem ben organitzades en defensa és molt difícil superar-nos”, adverteix Muniesa, formada al Club Esportiu Vincit i a l’AE Les Corts-UBAE.

Segur que durant el viatge a Mataró l’equip farà nous vídeos de TikTok. “Jo no coordino gaire com altres companyes. Tot i que ho intento, ballar no és precisament una de les meves virtuts…”, confessa, divertida, aquesta estudiant d’arquitectura tècnica.