Cursa IPSI

En l’edició d’aquest 2021 s’han recaptat més de 3.500 euros. Foto: IPSI Runners

A les 11 i 59 minuts de la nit del dimarts de la setmana passada va acabar l’edició d’enguany de la Cursa IPSI, la prova organitzada pels IPSI Runners, de l’Eixample de Barcelona, i que enguany ha col·laborat amb Nexe Fundació, una entitat de la capital catalana que vetlla pels infants que tenen pluridiscapacitat i les seves famílies.

Tot i que estava previst que la data de finalització de la cursa fos el dia 6 d’aquest mes, els organitzadors van decidir, aquella mateixa setmana, allargar-la uns dies més. De fet, ells mateixos van explicar que, per només un parell de mesos, els havia resultat impossible fer la cursa de manera presencial, però van negar-se a quedar-se “de braços i cames plegades”, plantejant una solució imaginativa: cadascú podria completar el recorregut (passejada o curses de 2, 5 i 10 quilòmetres) en l’escenari, la data i els cops que desitgés, ja que els recorreguts es controlaven des de l’app triTeamapp.com.

“L’any passat ens va enxampar en l’inici de la pandèmia, i aleshores va ser completament virtual, en bicicleta o en cinta. Vam tenir molta ajuda i a principis d’aquest curs vam parlar amb l’escola (IPSI) perquè teníem l’esperança de poder fer-la com sempre. Però aconseguir que centenars de persones correguessin per l’Escola Industrial era complicat”, explica Jordi Monge, d’IPSI Runners, al diari Línia, apuntant que aquesta impossibilitat els va fer canviar de plans i optar per una versió com la que han organitzat.

Sigui com sigui, des d’IPSI Runners valoren positivament aquesta atípica edició 2021. “Entre les persones que hi han participat i la gent que ha comprat samarretes hem arribat als 300 col·laboradors, la xifra en la qual ens hem mogut habitualment”, afegeix Monge. En total es van recaptar 3.558 euros.

PROVA SOLIDÀRIA
La causa a la qual ha donat suport enguany és l’atenció als nens i les nenes malalts de pluridiscapacitat i les seves famílies que fa Nexe Fundació.

“La nostra normalitat no és la mateixa que la que viuen aquestes persones”, detalla Monge, que diu que han tingut una enorme col·laboració i agraïment per part d’aquesta entitat. “Els vam demanar que ens preparessin vídeos per ensenyar als alumnes, perquè fossin conscients de la realitat que tenen”, apunta Monge, molt satisfet també per la tasca de divulgació que IPSI Runners i l’escola IPSI han fet sobre aquesta patologia, encara avui molt poc coneguda.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram