Mateo Rubio

Mateo Rubio, a la Lliga Catalana. Foto: FCBQ/Ferran Torné

“No estic obsessionat amb el bàsquet, però cada any li dedico més hores i em costa més desconnectar”, reconeix Mateo Rubio (Barcelona, 1977), que té una bona llista de llibres i sèries pendents. “Ara necessito temps per endinsar-me en un club, plantilla i cos tècnic nous”, enraona l’entrenador del CB Cornellà, de LEB Plata.

La prioritat de Mateo són els jugadors. “Vull que entenguin el sentit del que fan i que el creixement és progressiu i mai lineal. És un grup humil, molt treballador i conscient de l’exigència d’una competició potent”, descriu. Gairebé la meitat de l’equip debuta a la LEB Plata. “A poc a poc trauran i descobriran tot el seu potencial”, pronostica el tècnic.

Molts dels jugadors no s’havien entrenat mai més de tres dies a la setmana i ara ho fan cinc. “Entre finals d’agost i principis de setembre va haver-hi multes per arribar tard. Des de llavors, cap. Ja ho han convertit en un hàbit i ara m’empipo si arribo jo el tercer. Això és construir un grup”, detalla Mateo.

Sortir a les fotos

Campió de la Lliga Catalana amb autoritat contra el CB Mollet i al Parc Esportiu Llobregat, el CB Cornellà porta una victòria i dues derrotes a la LEB Plata, i el pròxim 31 d’octubre visitarà el CB Benicarló. “És un rival que sí que té esportistes amb experiència a la categoria i alguns també a LEB Or”, retrata l’entrevistat, que fa un temps no volia sortir a les fotos amb els jugadors. “Ells són els protagonistes”, adverteix.

El seu fill, el petit Jan, li va fer canviar d’opinió quan li va preguntar si tenia imatges de la seva carrera. “Ara sí que em poso davant la càmera perquè potser al Jan, quan sigui més gran, li agradarà veure les fotos i que el seu pare li expliqui batalletes”, exposa, divertit.

“Si he aconseguit tres ascensos? Hem aconseguit tres ascensos. En plural. Només puc donar les gràcies per haver pogut dirigir plantilles capacitades per fer-ho”, matisa. Primer va pujar a LEB Or amb el CB l’Hospitalet, amb qui va disputar els playoffs d’ascens a Lliga ACB: “Vam donar la sorpresa. Vaig passar grans anys al club de la ciutat on vaig viure de petit”, afegeix.

El segon ascens comença amb una anècdota increïble. Mateo era el director esportiu del Barça CBS i buscava un entrenador per al primer equip. “No vaig trobar de pressa ningú del perfil que necessitava i em vaig posar a dirigir l’equip uns dies. M’ho vaig passar tan bé amb un grup molt generós que li vaig dir al president si podia ser jo el tècnic”, recorda. Va ser un any “rodó” amb bitllet cap a la Lliga Femenina 2 a casa, al Pavelló Joan Carles Navarro.

El tercer i, de moment, l’últim, a LEB Or amb el Barça B. El club, però, va renunciar a la categoria i va cedir la seva plaça al Força Lleida i aquest, la seva a LEB Or al CB Cornellà. El nou camí de Mateo Rubio.