Juan Hereza

Juan Hereza durant la final de la Lliga Catalana EBA 2020-2021. Foto: Ferran Torné/FCBQ

Juan Hereza conté la respiració i somriu abans de respondre. Les reflexions més emotives solen ser les que, per lògiques, menys verbalitzem: “El Bàsquet Roser forma part de mi… Hi entreno des dels 17 anys, gairebé mitja vida. És família, amistats… Fins i tot hi he conegut la meva parella!”.

El tècnic del Bàsquet Roser desprèn i contagia energia. Una virtut vital la temporada passada, amb només 12 partits. “De vegades trigàvem dues setmanes a jugar. Així que vaig voler fer entendre al grup que havíem de gaudir més dels entrenaments i vam aconseguir-ho amb competicions internes”, confessa.

Però el jugador vol jugar i el curs 2021-2022 la Lliga EBA serà més convencional. Enquadrat al grup C-1, el Bàsquet Roser debutarà el 2 d’octubre visitant el FC Martinenc Bàsquet.

Abans, el conjunt del Fort Pienc té el repte de la Lliga Catalana, competició de la qual és l’actual campió i que ha començat amb mal peu. Dissabte va caure per 65-48 contra un Martinenc superior i liderat per Mauricio Cheda (15 punts).

Si el grup de Juan Hereza capgira la situació i acaba primer del grup 6 (jugarà a l’Estació del Nord diumenge contra la UE Horta i el dia 19 contra el SESE), jugarà els quarts de final el dia 25. Les semifinals seran l’endemà, i la final, el 12 d’octubre.

“L’equip està il·lusionat i molt motivat”, adverteix Juan Hereza. Hi continuen Adrià Cortegano, Víctor Pla, Joan Gavaldà, Jonel Palou, Daniel Roure, Albert Sulleva, Sergi Tubert i Raul Verano.

Quatre són les cares noves. David Haro (CB Llívia-Puigcerdà) és “talent i molta experiència en categories FEB”; Toni Carrasco (AESE), “un pivot amb molt caràcter que pot jugar de 4 i de 5 i molt intens”; Pau Isern (Basket Almeda), “un jove amb molta intensitat defensiva i talent en l’1 contra 1”; i Aaron Dijkhuizen, “un interior amb molt bones qualitats físiques i marge de millora amb fitxa del sènior B”.

Bons miralls

Aaron Dijkhuizen serà un bon mirall per als joves del club. Fa temps que ho és Adrià Cortegano, un excel·lent anotador que ha crescut amb el Bàsquet Roser des de les categories inferiors. “Peces així són vitals perquè la base vegi que és possible pujar al primer equip”, conclou Juan Hereza.