Jordi Garcia

Jordi Garcia durant la Final a 8 de Copa Catalunya a Vic. Foto: Federació Catalana de Basquetbol

“Els entrenadors tenim un poder relatiu. Hem de buscar ordre i sentit a què fem. El mèrit, però, és de les jugadores”, adverteix Jordi Garcia (Barcelona, 1987), tècnic del CB Roser, de Copa Catalunya. Fa 15 temporades que dirigeix equips al club i ho ha fet en totes les categories. Mai es posa el polo amb l’escut de l’entitat. “Prefereixo anar amb una samarreta normal. M’agrada passar molt desapercebut”, confessa.

La seva visió sobre l’ofici i el seu caràcter fan que no acostumi a sortir a les fotos d’equip. Ho faria celebrant si guanyessin un títol? “Estaria molt content, tot i que m’estimaria més no aparèixer a l’escena. Això no vol dir que no m’agradi que es reconegui la meva feina. Ja em sento molt valorat, eh”, matisa Garcia.

Mai ha estat gaire de parlar individualment amb els jugadors i jugadores si no ho veu imprescindible. “Ara ho intento fer més, però em costa donar explicacions si no me les demanen. Potser creus que has de compartir un comentari amb una persona i no el necessita”, exposa l’entrenador barceloní, sempre disposat a reunir-se amb qualsevol membre de l’equip si li ho demanen.

Amb qui parla més és amb les noves incorporacions (Marta Urbano, Manal Mallouk, Berta Sellarès, Jana Serrano i Lucía Fernández) perquè, segons explica, “les vull animar i mantenir motivades, i necessito saber com es troben i s’estan integrant al grup”.

Molt marge de millora

L’inici del conjunt rosenc, líder del grup 2 de Copa Catalunya amb tres victòries en tres partits, és immillorable. Garcia destaca certs aspectes de cada triomf: “La consistència i el control contra el CB Cornellà (67-57); la capacitat de patir des de la defensa davant el Joventut Les Corts (41-45); i l’ambició i l’inconformisme contra el CB Valls (80-32)”. Considera que el grup té molt marge de millora i que aquest passa també per “acoblar jugadores que creiem que han de ser molt importants. Anem pel bon camí”.

El repte del pròxim diumenge serà majúscul, amb la visita al CB Igualada, un grup “molt sòlid i continuista”. El precedent, els quarts de final de la Final a 8 de Copa Catalunya a Vic, és un dolç triomf en un partit molt igualat. Aquell cap de setmana Garcia sí que va sortir en alguna foto d’equip. Era la major fita del club, que acabaria quart classificat.

“Haurem de vigilar Aldana Gayoso, una gran anotadora, Carla Escuert, Judit Lamolla, Carlota Carner… Tindrem opcions si imposem el nostre ritme i baixem l’anotació del CB Igualada”, reconeix el tècnic roserenc, abans de proclamar amor i fidelitat al club. “El CB Roser és on vull estar. No sé si entrenaré fora. El club té molts equips. Les possibilitats són àmplies”, conclou, orgullós.