Bravo dona instruccions a alguns futbolistes. Foto: Xavi Bravo

Des de fa quatre anys, l’estat d’Arizona (als EUA) és la casa de Xavi Bravo, un barceloní de naixement i perpetuenc d’adopció que és el Director de Projecte Local de la Barça Residency Academy que hi ha a Casa Grande, una localitat situada a uns 85 quilòmetres al sud-est de Phoenix.

Tot i que explica al diari Línia que troba a faltar Barcelona i Santa Perpètua, Bravo assegura que la seva família (té dos fills, un de 5 i un de 12 anys) està “molt adaptada, domina l’idioma i voldria allargar l’estada el màxim temps possible”. El tècnic, però, és ben conscient que “en aquesta indústria sempre has d’estar obert de ment i preparat per a qualsevol escenari, sigui quedar-se al país o marxar a un altre”.

D’ORIENT A OCCIDENT
Com passa amb la immensa majoria dels professionals del futbol, Bravo també pot presumir d’una etapa com a futbolista, tot i que només va durar fins als 18 anys, en un dels històrics del futbol català: el Júpiter de Barcelona.

La seva transició a les banquetes la va fer en clubs com el Sant Martí Comtal i la Unió Esportiva de Sants, ambdós barcelonins. “L’any 1999 inicio la meva etapa a l’Escola del Barça, en paral·lel que començo a estudiar la Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Fïsica i l’Esport a l’INEFC. A l’Escola m’hi estic fins al 2006, quan m’incorporo al futbol formatiu del club”, explica Bravo.

Després d’una altra etapa de set anys, va decidir provar sort a l’estranger. “Primer va ser com a responsable de les seleccions inferiors de Hong Kong, i després de quatre anys en aquesta tasca tan enriquidora a nivell personal i professional sorgeix l’oportunitat de liderar el projecte de la Barça Residency Academy als Estats Units, a Arizona”, apunta.

FUTBOL LES 24 HORES
L’acadèmia en la qual treballa Bravo, però, és diferent de la majoria de les que hi ha arreu del món, ja que els futbolistes entrenen, juguen i estudien al campus. “Les edats dels nostres jugadors van des del 15 fins als 19 anys, entrenen quatre dies i competeixen els caps de setmana a l’MLS Next, la màxima categoria del país, i també juguen torneigs com la Dallas Cup o el MIC USA”, relata Bravo.

L’entrenador explica que l’afectació pel coronavirus va ser “notable” entre els mesos de març i maig del 2020, però afegeix que a l’estat d’Arizona es van aplicar menys restriccions que a la resta del país, cosa que va permetre “fer Summer Camps el juny i recuperar una relativa normalitat”. Tot i això, en la temporada que està en marxa, la competició ha hagut d’aturar-se en tres ocasions per positius que han anat apareixent al campus.

Bravo conclou dient que fins ara només competien contra conjunts d’Arizona, però explica que altres estats “es van obrint” i de mica en mica van jugant amb rivals de Califòrnia, Utah, Nevada o Nou Mèxic.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram