Cursa

Foto: Pexels

L’esport recupera, de mica en mica, el pols després d’un any llarg marcat per la pandèmia que ha castigat la pràctica de diferents disciplines. L’atletisme, en aquest sentit (i en totes les seves varietats), no és una excepció, però en la recta final d’aquest mes, l’agost i també durant la tardor recuperarà el pols i presenta ja cites en diferents ciutats de l’àrea metropolitana.

Així, els atletes podran posar el punt final al mes participant en la 40a edició de la Cursa Popular de la Garriga, una prova emmarcada en els actes de la Festa Major d’aquesta localitat del Vallès Oriental, que es disputarà aquest dissabte. Aquest mes ja s’han disputat curses a Premià de Mar i Nou Barris (Barcelona), entre altres.

Pel que fa a l’agost, el calendari presenta dues cites; la primera serà el Duatló Vila de Ripollet, que no només posarà a prova la capacitat de córrer, sinó també l’habilitat a l’aigua. Caldrà esperar fins al dia 28 del mes que ve per a aquesta prova al Vallès Occidental, mentre que l’endemà, al mateix escenari, es disputarà la cursa de la Festa Major de la vila.

Ja al setembre, novament el Vallès Occidental serà l’escenari de la primera prova a l’àrea metropolitana, amb la Sansi de Bellaterra, que celebrarà la seva 10a edició coincidint amb la festivitat de la Diada. Altres cites per al novè mes de l’any seran la Cursa Atlètica del Poblenou (a Barcelona, l’endemà), la Matagalls-Montserrat (el dia 18), la cursa nocturna Bada Trail (el dia 25) i la Cursa Dir Diagonal (a Barcelona, el dia 26).

Tres grans cites arribaran a l’octubre, quan el calendari ja té fixades grans proves a la capital del país: el Barcelona Triathlon (el dia 10), la Mitja Marató (el dia 17) i la Cursa dels Bombers (el dia 24). Més enllà d’aquestes dues, altres curses ja fixades per a aquest mes són la Barcelona Midnight Trail (la nit del dia 1), el Correbarri (també a Barcelona, el dia 3), la Cursa Nocturna de l’Hospitalet (el dia 9), la Cursa Lluís Companys (un homenatge a les Olimpíades Populars que s’haurien d’haver disputat a Barcelona el 1936) i la Mitja Marató al Parc de Collserola (el dia 31).

La cursa més esperada de la tardor (i possiblement de l’any), la Marató de Barcelona, es correrà el 7 de novembre. Més enllà d’aquesta, de cara al penúltim mes de l’any també cal apuntar proves com la Cursa Solidària de 21 quilòmetres de Cardedeu (també el dia 7), una altra cita al Vallès Oriental, els 21 de les Franqueses (el dia 21), i la 98a Jean Bouin, que tancarà el novembre atlètic a Barcelona el dia 28.