Cursa Esplugues anterior

Una imatge d’una edició anterior de la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues. Foto: Corresolidaris

“Tranquil·litzar, fer riure, donar confort, acompanyar, connectar, divulgar….” són alguns dels objectius i reptes del programa d’activitats d’Hospital Amic, de La Casa de Sofia, el primer centre d’atenció a malalties minoritàries i cronicitat complexa de l’Hospital Sant Joan de Déu. Un dispositiu que vol fer “tan positiva com sigui possible” l’experiència dels infants hospitalitzats. Qui participi en la 10a edició de la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues el pròxim 22 de maig sap que correrà a favor de l’Hospital Amic. La recaptació de les inscripcions (10 euros per a les curses de 5 i 10 km, i 3 per a la mini cursa i la de promoció) anirà destinada íntegrament a la causa.

El programa Hospital Amic es planteja com a grans propòsits “minimitzar” l’impacte negatiu de l’hospitalització en infants i també “millorar la seva qualitat de vida” i la de les seves famílies durant l’ingrés. Els seus camins són, entre altres, la musicoteràpia, els pallassos i pallasses, tallers de grafitis i artteràpia o la teràpia assistida amb gossos.

Hospital Amic fa servir eines com els tallers de grafitis o la teràpia assistida amb gossos

A les nou del matí començarà la primera cursa, de 10 km i amb dues voltes al recorregut, amb inici al carrer Alegria i final a la plaça Catalunya. Qui prefereixi participar en la de 5 km començarà a córrer a les 10.30 hores. Una hora després serà el moment de la canalla, joves i infants amb diversitat funcional, amb la cursa de promoció i la mini cursa.

Les inscripcions a la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues es poden fer a través del web oficial de l’esdeveniment o presencialment, al Complex Esportiu Municipal La Plana fins al pròxim dia 19. L’entitat sense ànim de lucre Corresolidaris ofereix diferents entrenaments gratuïts com a preparació per a la prova: el pròxim dissabte 14 de maig a les 9 del matí a la Plaça de les Moreres i el dia 17, a les 19.15 a Plaça Catalunya.