Cèlia Catà

Cèlia Catà, tanca de l’AE Penya Esplugues. Foto: AEPE

Cèlia Catà (Mataró, 1996), tanca de l’AE Penya Esplugues, va descobrir la seva vocació després de patir un esquinç de turmell en una excursió. La recuperació la va fer amb Xavi Martínez, el fisioterapeuta del CE Futsal Mataró, el seu club en aquell moment. “Em vaig enamorar de l’ofici perquè em va encantar la passió, la manera de fer i el tracte del Tínez. Vaig saber que jo de gran volia ser fisioterapeuta!”, agraeix Catà.

“Un pacient no és només la seva patologia, sinó les circumstàncies personals, familiars i professionals. Saber alguns detalls t’ajuda a acompanyar millor la persona”, descriu la mataronina. Gràcies a l’ofici, coneix i escolta millor el seu cos, i sap amb més precisió el seu estat físic i la gravetat d’una molèstia.

Una líder natural

A la pista l’entrevistada és tanca, el cervell de l’equip, la guia i distribuïdora de joc en un esport elèctric. “Els meus moviments no són molt vistosos, ni faig gaires gols. Els meus números tampoc destaquen”, es retrata. Per això la va sorprendre ser una de les tres candidates a millor jugadora de futbol sala de la 9a edició de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, organitzada per la Federació Catalana de Futbol (FCF) i celebrada el passat 20 de desembre. Està “orgullosa” d’haver acabat segona amb el 30,80% dels vots del jurat, només darrere d’Alicia Benete, del FSF Móstoles i exjugadora de l’AE Penya Esplugues. “Continuaré treballant de valent per repetir nominació i, per què no, ser la més votada”, afegeix.

Des de petita és molt tossuda, sobretot fora de la pista. “Amb els temps i la maduresa, però, he après a cedir en certes coses i es viu millor”, confessa la mataronina, molt exigent amb ella mateixa i la resta. Una líder natural que s’emociona rememorant els seus inicis al futbol sala. El seu primer any amb el CE Futsal Mataró van guanyar la Lliga “amb un grup format per jugadores que havíem arribat de diferents escoles”.

Recorda com si fos ahir el campionat d’Espanya sots 17 de 2012, a Plasència (Extremadura). Catalunya es va coronar contra Múrcia als penals. “Em va tocar xutar l’últim i després de marcar-lo em vaig girar i tothom va venir corrent. Vam començar a saltar totes i, com no podia ser d’una altra manera, vam celebrar el títol a la dutxa”, descriu.

Torna al 2022. L’actualitat mana: aquest cap de setmana l’AE Penya Esplugues viatja a Galícia per enfrontar-se a l’Ourense FSF, un equip “amb un nucli consolidat que va patir un inici complicat, en part per les lesions que arrossegaven de la temporada passada”. “Ara, però, han agafat una velocitat de creuer. Serà un partit complicat. No estem en el nostre millor moment. Necessitem tenir més punteria en defensa i en atac”, tanca Catà.