Circuit

Un moment de la cursa de MotoGP. Foto: Miquel Rovira / Circuit

La normalitat esportiva (o alguna cosa molt semblant) va tornar, per uns dies, al Circuit de Montmeló entre divendres i diumenge de la setmana passada. En aquests tres dies, 32.573 aficionats al motociclisme van gaudir de nou del Gran Premi de Catalunya, que s’ha convertit en la prova esportiva amb un nombre més gran d’assistents a Espanya d’ençà de l’esclat de la pandèmia. Més de la meitat d’aquests, 19.352, van gaudir diumenge de les curses a Montmeló.

Esportivament, el borrianenc Sergio García, l’australià Remy Gardner i el portuguès Miguel Oliveira van ser els grans triomfadors del Gran Premi vallesà en Moto3, Moto2 i MotoGP.

García, del GasGas Aspar Team, va aconseguir el seu segon triomf en les darreres tres proves. Com és habitual en la cursa de la cilindrada més petita, els avançaments i els intercanvis al capdavant van ser una constant, fins al punt que el guanyador va ser el pilot que partia des de la dinovena posició de la graella. El tortosí Jeremy Alcoba i el turc Deniz Öncü van completar el podi.

En la segona cilindrada (tot i que va ser la cursa que es va disputar en el darrer torn), Gardner va resoldre a favor seu un nou episodi en la lluita contra el madrileny Raúl Fernández, de manera que suma cinc punts més que l’espanyol al capdavant del campionat. El castellbisbalenc Xavi Vierge va acabar en tercera posició, sumant el seu primer podi d’aquest mundial.

La sorpresa del cap de setmana, amb tota seguretat, va arribar en la categoria reina. La cursa va disputar-se sense Alex Rins, que va trencar-se el radi del braç dret després d’una caiguda mentre rodava pel Circuit en bici. Això, sumat al mal moment de les motos dels equips Honda, dibuixava una cursa oberta, que guanyaria el pilot de KTM, aconseguint la seva primera victòria en aquest 2021. Johann Zarco i Jack Miller, segon i tercer a la general, respectivament, van ser segon i tercer a Montmeló, resultats que permeten que ajustin la distància respecte del líder, Fabio Quartararo, sisè a la cursa i protagonista de la imatge curiosa del Gran Premi, després que se li descordés la granota i fos sancionat.

Els dos pilots granollerins de la categoria, Pol i Aleix Espargaró, van haver d’abandonar la cursa després de patir accidents a la quarta i a la desena volta, respectivament.

SENSE CONTRACTE
L’altre gran focus d’interès del GP va ser la reunió dels responsables del traçat amb dirigents de Dorna, organitzadora del mundial, per parlar sobre la continuïtat de les proves al Vallès, ja que el contracte expirava aquest 2021.

La voluntat de Dorna, però, seria alternar les proves que es fan en els circuits de la península Ibèrica (Montmeló, València, Aragó, Jerez i Estoril) disputant tres curses cada any, de manera que no necessàriament cada any hi hauria GP al Circuit de Montmeló. Aquesta possibilitat no convenç els responsables del traçat.