liniasarria
barcelona Facebook Líniaxarxa icono twitter icono rss
Comunicació21
Cultura21
linia 20 edicions de proximitat

NOTÍCIES

Albert Ribas, Sarrià-Sant Gervasi | Actualitzat el 20 Novembre 2017 a les 09:43

Daniel Mòdol parla amb Línia Sarrià un cop fet efectiu el trencament del govern entre Barcelona En Comú i el PSC. Es mostra satisfet d’aquest any i mig que ha estat al capdavant de la regidoria. De seguida deixa clar que no ha perdut una de les seves característiques principals: no mossegar-se la llengua.

Abandona la regidoria després del trencament del pacte entre Barcelona En Comú i el seu partit. S’esperava no acabar la legislatura?
L’acord preveia que fos per a la resta del mandat. Això no vol dir, però, que acabés passant el que ha passat, ja que veníem d’una inestabilitat que no és recent: el tema del referèndum, de l’AMI... Sempre hi ha hagut soroll i tensió. El trencament no es donava per fet però una certesa absoluta que tot funcionaria tampoc hi era. Finalment s’han ajuntat la indefinició de Colau i la divisió de Barcelona En Comú i han prioritzat la qüestió nacional. Ara tenim el pitjor escenari possible.

Entén la decisió de Barcelona En Comú?
Jo vaig fer el pas de l’arquitectura a la política per fer una ciutat millor, per aportar els meus coneixements de la mà del PSC, que és qui ha portat més èxits a la ciutat. L’actitud de Colau és l’oposada a això. No puc comprendre que algú amb la sort de ser alcaldessa es permeti frivolitzar i no tenir la ciutat com a prioritat.

Montserrat Ballarín (fins ara regidora de l’Eixample) diu que Colau hauria d’haver defensat més l’acord de govern. Vostè també ho creu?
A banda de salvar el govern, mai no hem tingut la sensació que la prioritat de Colau fos la ciutat. Busca la seva promoció personal, utilitzar el càrrec com a plataforma per a altres qüestions. Això no fa mal al PSC, fa mal a la ciutat, ja que ara era el moment de desenvolupar les polítiques que havíem treballat.

El veig molt molest amb Colau.
És que crec que Colau és una estafa democràtica. És una pena i una decepció molt gran que un perfil de persona com aquest tingui aquesta responsabilitat. La política és així però esperava descobrir a Colau unes virtuts que no li he trobat.

Centrem-nos en el districte. Pisarello va rebre crítiques que l’acusaven de poca presència. Vostè està satisfet de la seva tasca durant aquest any i mig?
Això no ho he de dir jo, però estic satisfet d’haver entès el paper que podíem jugar els socialistes en un districte on no teníem ni tan sols representació política. Això va permetre fer un canvi radical respecte de la línia de Pisarello, que va ser inexistent, i de l’anterior mandat. Aviat podrem veure el fruit de totes les iniciatives que hem impulsat.

Quines destacaria?
Vam augmentar el pressupost un 25%, hem destinat més inversió als barris de muntanya, hem fet un pla de xoc sobre equipaments que es notarà durant els pròxims 10 anys... El districte estava oblidat a nivell d’inversió i de representació institucional. Esperem que el nou regidor estigui a l’altura. Des de l’oposició vigilarem.

Un dels grans reptes del districte és la mobilitat. Quina és la seva herència en aquest camp?
Som el primer Districte que ha fet un pla de mobilitat., amb tot el que això comporta. Som el districte amb més escoles d’Europa i això genera situacions complexes, però deixem un pla per al futur que ha estat molt treballat amb veïns i entitats.

Pel que fa a la casa okupada d’Hort de la Vila, convertida en l’Ateneu Popular, quan va arribar a la regidoria va dir que no veia bé l’okupació. El col·lectiu de joves hi continua. Ha perdut la partida?
Sobre aquest cas en continuarem parlant, però hem fet un restabliment de la legalitat, ja que Pisarello no va actuar d’acord amb el que demanaven els serveis jurídics. També hem fet un estudi tècnic per garantir la seguretat. S’ha avançat molt. I en algun moment s’haurà de debatre sobre el fet que un regidor doni les claus d’un edifici públic a un grup de gent.

Se’n va quan comença la reforma del Turó Park, que ja no admetrà gossos. És la manera que l’espai no torni a quedar deteriorat?
És cert que hi ha gent que necessita espai per passejar el gos i per això hem fet l’àrea més gran de la ciutat a cinc minuts del Turó Park, el qual és un espai que hem volgut catalogar. Ha de tenir un tractament especial per preservar el seu estat.

Vostè es caracteritza per dir el que pensa. A partir d’ara veurem el PSC fent una oposició dura?
Jo seré igual de clar i contundent que sempre. Faig política per defensar la meva ciutat, especialment en urbanisme, ja que se’m va fitxar per això. Jo no puc ser d’una altra manera. Sóc així.

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITImprimirPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SHARE_WITH_FRIENDS

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

L’Eix Sarrià converteix el març en el mes de la xocolata

El mes de març s’ha convertit des de fa uns anys en el mes de la xocolata a Sarrià. De la [...]

Masip i Bertholet guanyen el divuitè Cros de Can Caralleu

Sergi Masip i Florence Bertholet es van convertir, el passat dissabte 3, en els vigents reis [...]

L’Escola Pia Sarrià acull l’estrena de ‘Basketball is Education’

L’Escola Pia Sarrià-Calassanç va acollir, el passat 23 de gener, l’acte de presentació d’una [...]

Barcelona Comerç dóna gairebé 7.000 euros a Pallapupas

La Fundació Barcelona Comerç, amb el seu president Salva Vendrell, que també és el cap [...]

El CP Sarrià afronta un calendari immediat assequible

Que la recta final d’aquesta temporada sigui més o menys tranquil·la per al CP Sarrià depèn, [...]

Enrique López, del Barcino, finalista a l’ATP de Bangkok

A les portes de la glòria. El passat diumenge 14, el madrileny Enrique López, del CT Barcino, [...]

El Mercat de Sant Gervasi fa una aposta pel producte fresc

El Mercat de Sant Gervasi ha fet recentment un nou pas endavant en la seva aposta pels [...]

El comerç s'engresca: el Nadal del rellançament?

Nadal 2017. Any 9 d.C –després de l’esclat de la Crisi–. De nou, el petit comerç es conjura [...]

Aparadors nadalencs de disseny a Major de Sarrià

El comerç del carrer Major de Sarrià va presentar el passat 30 de novembre el projecte de [...]

El CP Sarrià tanca el 2017 consolidat a la seva categoria

L’any 2017 ha estat el de la consolidació del CP Sarrià a la Segona Catalana. El conjunt [...]

El Sarrià Tast de Nit omple el mercat de la millor gastronomia

El Mercat de Sarrià es va omplir el passat dia 11 durant la celebració d’una nova edició del [...]

Esport i solidaritat es donen la mà en la 5a Milla de Sarrià

La Milla de Sarrià va tornar a omplir d’atletisme i solidaritat els carrers del barri. El [...]

EL + LLEGIT

 

HEMEROTECA